torsdag 3. februar 2011

Paeja` (Paella)

Paella er en spansk nationalrett,og den er vi blitt otrolig glad i..det finnes ikke bare en type paella ..det finnes fleretall forskjellige måter og lage det på..folk bruker forskjellige ingredienser..et ordtak i spanien er: det finnes like mange paellaoppskrifter som det finnes spanske koner:) Men den Pappan min bruker og lage ,som jeg har vart heldig og fått være med på er super god og saftig! Her er ingrediensene: oksefile,kyllingfile,scampi,blåskjell,citron,sukkererter,persille,paprika,løk,oliven olje,chili,hvitvin,chorizo,rensede reker,paellaris,(langkornet),buljongterninger,vann,paella krydder,(hvis du ikke har det) bruk gurkemeie, ! OBS!: Alle ingrediensene skal tilberedes(stekes) hver for seg med største omhu!!!

Bruk Paellagryte hvis du har,hvis ikke bruk vanlig stekepanne eller annet lignende, hakk gul løk, ha oppi pannen/gryten og stek dem med oliven olje...tillsett vann og buljong,paellakrydde/gurkemeie,ha oppi ris og la det koke till vannet er fordampet,under lokk. Hell lit og lit hvitvin over..rør hele tiden ..når dette er ferdigkokt med risen..ta dette til siden, og stek grønnsakene hver for seg, så steker du oksefileen og kyllingfileen hver for seg, krydre under veis.. husk og varme blåskjellene oppi egen kraft...når allt er ferdi kokt og stekt hver for seg..ha risen underst ,dryss all kjøttet over og bland det lit sammen ,hell over stekte grønnsakerne..og blande..da kan man bynne PYNTINGA! øverst på "pyntinga" kan du se her på bilde mitt fex. scampiane ,blåskjellene,citron,sukkerertene,reker,lit cherrytomater, og til slutt dryss over lit med fersk persille!!!!!



Her på nederste bildet ser du "en smilende paellas begynnelse" hehe..her har pappa lagt hakkede løken og hakkede chilien rundt sidene..og risen er i midten..med kryddene og oljen og vinen...så er d bare og røre,røre og røre....:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar