onsdag 2. februar 2011

Gambas al pil pil



Dette er en spansk tapasrett jeg og mannen er veldig glad i ,den er lett og ganske så kjapp og lage! Må prøves ! Deilig smak av hvitløk og chili og andre gode ingredienser :) Deilig og bare spise retten som den er og kose seg ,kanskje med lit hvit vin till og godt selskap:) som forett,eller hvis man vil lage en større middag av det hele, kok bare ris til, en liten fetasalat og hvitløksdressing/aioli ved siden av! NAMM!!!

Allt du trenger er: olivenolje, soya saus, sambal-oelek eller chicken hotn sweet saus, masse hvitløk,røde chili (etter smak og behag) ..scampi ! Så: - Ha alt det flytende i ei stekepanne, og hakk hvitløken og chilien oppi..la alt koke opp lit..(ikke kok for lenge) ..så ta av platen og legg til siden..ha da scampiane oppi...og la d ligge under lokk i 5 min...WOALA!!! ferdig! (husk. aldri kok scampiane)..da blir dem seige!

Tips til saftigere RIS:- Ha oliven olje og hakk gul løk i ei kaserolle...ha oppi ønsket mengde ris og blande godt inni oljen og løken, hell da vann over risen..og kok opp risen som vanli:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar